3 Eylül 2024 Salı

5 Yıl Sonra Tıbbiyeli Günlük

Hayaller, hedefler söz konusu olduğunda ve bir eylem planı gündeme geldiğinde veya klasik bir is görüşmesinde akla gelen klasik soru: "5 yıl sonra kendinizi nerede görüyorsunuz?"   


Bu soruya 2017 yilinda verdiğim cevap, bir hayal gibi hissettiriyordu. 2022 yilinda, 5 yil önce kendi yazdigim o notla tesadüfen karsilasinca hayal ettiğim yerde, hayal ettiğim isi yaptigimi görmek tahmin edersiniz ki sevindirdi. 


5 yil içerisinde anlatacak, paylaşacak, ders cikarilacak cok sey oldu. 


Okumakta oldugunuz blogum, yillar öncesinden beri suregelmekte olan paylasma, aciklama ve en keyiflisi; kendini yaziyla ifade etme ihtiyacimin bir ürünüydü. Google´dan her ay düzenli aldigim maillerin, 5 yildir hicbir yazi paylasmamama ragmen yüzlerce meslektasimin hic bir sosyal medya yönlendirmesi olmaksizin halen yazilarima eristigini ve okudugunu gösterdi. Iceriklerim yöntem aciklama ve bilgi paylasimi odakli oldugundan bunun getirdigi mutlulugu baska bir seyle kiyaslamam pek mümkün degil. 


Özetle, I´m back! 


Size suanda baska bir kitanin baska bir ülkesinden -biraz sürprizi kacilarim- Almanya´dan yaziyorum. 


Nasil Almanya`ya tasindim, Türkiye´deki TUS ve Asistanlik sürecim, Almanya`ya tasinma kismindaki vize, oturum, calisma izni, FSP ile ilgili sözde ucacak ve yazida burada kalacak bilgileri paylasmaya; sadece yöntemlerle kalmayip ayni zamanda basari kavrami üzerinde de düsünmeye; bilgi paylasirken felsefe yapmanin keyfini, hayatta ilerlerken üzerine düsünmenin önemini ihmal etmeden görüsmeye devam edecegiz :)


sevgiler,

Isil


Önemli not: Klavyem Almanca oldugu icin, malesef Türkce karakterli harfleri kullanmam suan icin sadece kopyala yapistir yöntemiyle mümkün. Takdir edersiniz ki bu da benim icin cok mesakkatli. Yazinin basinda deneyip, devaminda malesef pes ettim :) Kalici bir cozum bulana dek sizden bu konuda anlayis göstermenizi rica ediyorum.